Akcija “Mreža 3”: Lišeno slobode 14 dilera, policija traga za dvije osobe, pretresi na 21 lokaciji

Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), rano jutros realizirali su opsežnu policijsku akciju kodnog naziva “Mreža 3”, u kojoj je lišeno slobode 14 osoba.

U ranim jutarnjim satima počeli su istovremeno pretresi na 21

lokaciji na području Zenice, a riječ je o akciji koju MUP-a ZDK koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP-a ZDK, aktivnosti se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Tužilaštva ZDK, te se postupa po naredbama Općinskog suda u Zenici.

– U akciji je lišeno slobode 14 osoba, za dvije osobe se još traga. Jedna osoba već je stavljena u pritvor – kaže Alić.

Napominje da realizirana akcija predstavlja nastavak operativnih akcija “MREŽA I” i “MREŽA II” koje su sprovedene u 2016. i 2017. godini, i u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba je uhapšeno, te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela, počinjenih od strane lica koja su bila meta operativnih akcija.

– Više detalja i rezultatima akcije moći ćemo potvrditi po okončanju aktivnosti, odnosno pretresa koji su još uvijek u toku – podvukla je Alić za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79