Akcija MUP-a TK: Pronađene puške i droga na više lokacija

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, imovinskih delikata i dr., dana 26.5.2021.godine izvršili pretrese i druge planske aktivnosti na deset lokacija na području Tuzle, Gračanice, Lukavca, Kalesije i Gradačca.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela ili prekršaja: lovačka puška sa 22 patrone, 2 vazdušne puške sa 30 dijabola i optičkim nišanom, 1 veće i 7 manjih pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis”, 1 veće i 8 manjih pakovanja sa sadržajem praškaste materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “speed”, 7 pvc. pakovanja sa sadržajem nepoznate materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 33 sjemenke koje svojim izgledom asociraju na sjemenke “cannabis sative”, 4 drobilice za opojnu drogu, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija, Kantonalnom tužilaštvu TK-a će biti dostavljeni izvještaji protiv sljedećih lica, zbog posjedovanja i zloupotrebe opojnih droga: H.K., rođen 1982.godine nastanjen na području Gradačca, A.Č., rođen 1996.godine iz Lukavca, Z.B., rođen 1995.godine nastanjen na području općine Kalesija, B.Š., rođen 1994.godine nastanjen na području Gradačca, S.A., rođen 1992.godine nastanjen na području Gradačca, K.Ć., rođen 1993.godine iz Tuzle, DŽ.Ć., rođen 1997.godine iz Tuzle i R.H., rođen 1993.godine iz Tuzle. Pronađeno oružje je izuzeto i prema licima (N.H., rođen 1973.godine iz Tuzle i A.A., rođen 1978.godine iz Tuzle) će biti poduzete daljnje radnje shodno Zakonu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79