Akcija MUP-a ZDK: Lišeno slobode 25 pijanih vozača

Akcija MUP-a ZDK: Lišeno slobode 25 pijanih vozača


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona pojačano su u protekla dva vikenda kontrolirali učesnike u saobraćaju na svim putevima na području ZDK, s akcentom na alkotestiranju vozača, u okviru čega je kažnjeno 238 osoba.

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP-a ZDK, aktivnosti policajaca bile su usmjerene na represivne mjere prema vozačima zbog vožnje u pijanom stanju.

– Prilikom akcije kontrolirana su 2.343 vozača i vozila u saobraćaju, 2.105 vozača je alkotestirano, a kod 234 vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu, dok su četiri vozača odbila alkotestiranje. Za počinjene prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola vozačima je izdato 238 prekršajnih naloga, dok je 25 vozača uhapšeno i zadržano u prostorijama za zadržavanje nadležne policijske stanice do otrežnjenja – kaže Alić.

Ona upozorava vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uvjeta pod kojima mogu upravljati vozilom te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa kako bi zaštitili sebe, osobe koje prevoze i druge učesnike u saobraćaju.

– Posebno naglašavamo da će se slične akcije provoditi i u narednom periodu – podvukla je Alić za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija