Akcija “Parma”: Prodali stan i vozila s falsifikovanim dokumentima, četiri osobe lišene slobode

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka izveli su jučer akciju kodnog naziva “Parma”, u kojoj je pala kriminalna grupa koja se prevarama bavila prometovanjem nekretninama, falsificiranjem dokumenata i drugim krivičnim djelima.

Slobode su lišene četiri osobe – G. R., M. R., D. Š. i M. V.

Oni se sumnjiče da su u Banjoj Luci prometovali stan bez znanja vlasnika s falsificiranim dokumentima i ugovorima. Na taj način su pribavili protupravnu imovinsku korist od 250.000 KM.

Osumnjičeni se terete i da su 2015. godine počinili razbojništvo.

Kako je potvrđeno iz Policijske uprave Banja Luka, pretresene su dvije lokacije u Banjoj Luci. Oduzet je veći broj mobitela, laptopa, tableta, SIM kartica, uređaja za prisluškivanje, snimanje, policijski treptač, plinski pištolj te drugi predmeti.

Od G. R. su oduzeta dva vozila, vrijedna skoro 85.000 KM.

Nakon što se završi kriminalistička obrada, G. R. će biti sproveden u nadležnost Tužilaštva Banja Luka, dok će protiv M. R., D. Š. i M. V. biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79