Akcija Pomozi.ba: Aktiviran humanitarni broj za prikupljanje sredstava za drva ljudima u potrebi

Zima je već uveliko pokucala na naša vrata, a broj zahtjeva za pomoć u drvima naših građana i građanki koji se nalaze u stanju socijalne potrebe je sve veći i veći.

Stoga je Udruženje Pomozi.ba u funkciju stavilo humanitarni broj 17014, kako bi drva bila osigurana za što veći broj starih i iznemoglih osoba, porodica u stanju socijalne potrebe i drugih socijalno ugroženih kategorija stanovništva. Pozivom na ovaj broj donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

Plan Udruženja Pomozi.ba je da isporuči hiljadu metara drva i dvije stotine tona briketa, što je dovoljno za 200 porodica i pojedinaca diljem BiH (Kanton Sarajevo, Zvornik, Tuzla, Konjic, Ugljevik, Zenica, Bihać, Vareš, Kalesija, Prnjavor, Živinice, Cazin, Maglaj, Travnik, Zavidovići, Kakanj, Doboj, Kiseljak, Brčko).

– Do sada su isporučena drva za stotinu porodica na području Kantona Sarajevo, a sa isporukom u drugim gradovima počinjemo 6. decembra, kažu iz Pomozi.ba, te dodaju:

– Pozivamo sve humane ljude da se priključe i ovoj akciji za pomoć najugroženijima kako bi ove hladne zimske dane provodili u toplom.

Pored poziva na broj 17014 pomoći im možete i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org, kao i uplatama putem standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba i PayPala sa obaveznom svrhom uplate “Drva 2021”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79