Akcija “START”: Emina Rogo zbog sigurnosnih razloga hitno prebačena iz Tuzle u pritvor KPZ-a Sarajevo

Emina Rogo koja je uhapšena u akciji „Start“ hitno je prebačena iz pritvora KPZ- a Tuzla u sarajevski zatvor, potvrđeno je za portal „Avaza“ od izvora bliskog istrazi.

Rogo je u pritvor KPZ-a Sarajevo dovezena jučer. Naredbu za prebacivanje iz jednog pritvora u drugi izdao je postupajući sudija Suda BiH.

– Nije poznato šta se dešavalo u Tuzli, ali je navedeno da je prebačena u KPZ Sarajevo iz sigurnosnih razloga – naveo je izvor „Avaza“.

Prije šest dana Sud BiH uvažio je prijedlog Tužilaštva BiH i odredio pritvor uhapšenima u akciji “Start” i to Seidu Hadžibajriću, Emini Rogo, Muhamedu Dediću i Elmedinu Karišiku.

Tužilaštvo BiH ih sumnjiči za organizovani kriminal i pranje novca, a razotkrile su ih Sky poruke.

U ovoj akciji uhapšeni su i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, i sekretarka Alma Destanović, kojima je također, odlukom Kantonalnog Suda Sarajevo određen jednomjesečni pritvor.

Hadžibajrićeva ekipa: Otkud Emini Rogo stotine hiljada KM na računu?

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79