Akcija “Start”: Istražitelji informacije dobili putem dešifriranja aplikacije Sky. Osumnjičen Ibrahim Hadžibajrić

Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajeva jutros u akcije ‘Start’ vrše pretrese na više lokacija na području tog kantona zbog krivičnih djela orgaizirani kriminal, zloupotreba položaja, primanje i davanje dara i pranje novca.

Pretresi se vrše po naredbi Suda BiH i Kantonalnog suda u Sarajevu i u saradnji s EUROPOL-om, a pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva KS i Tužilaštva BiH.

Pretresaju se objekti koje koristi porodica Ibrahima Hadžibajrića, načelnika Općine Stari Grad Sarajevo.

“Pripadnici policijske uprave MUP-a KS više pretrese na više lokacija u Kantonu Sarajevo zbog krivičnih djela orgaizirani kriminal, zloupotreba polozaja, primanje i davanje dara i pranje novca”, kazala nam je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Nezvanično, pretresaju se objekti koje koristi porodica Ibrahima Hadžibajrića, načelnika Općine Stari Grad Sarajevo.

Akcija se odvija pod kodnim imenom “Start”, a nezvanično saznajemo da su dio informacija istražitelji dobili putem dešifriranja aplikacije Sky.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79