Akcija u bh. gradu: Meti ispred svoga praga, ko neće kazna 500 maraka

Nastavlja se velika akcija općinske inspekcije u kakanjskom naselju Varda, na potezu od Boračke zgrade do stadiona FK Rudar.

Kako je saopćeno iz Općine Kakanj, naređeno je da se pokupi smeće razbacano oko kuća i da se odloži u kontejnere koje su dovezli radnici JP Vodokom. Već su napunjena takva 2 kontejnera u blizini Boračke zgrade.

“Akcija se nastavlja. Zatražena je i pomoć policije pri identifikaciji lica koja su odbila da kažu svoje ime i prezime. Napisane su i prve novčane kazne u iznosima od 500 KM, uz naredbu da se smeće i lug obavezno uklone. Ukoliko se naredba ne ispoštuje bit će napisane nove novčane kazne zbog nepoštivanja naredbi inspekcije”, poručuju iz Kaknja.

Nekoliko deponija u naselju Varda je već očišćeno od strane onih koji su ih i proizveli, a ima i onih koji još uvijek oklijevaju da stupe u akciju po naredbi inspekcije.

“Akcija se proširuje i u druge mjesne zajednice”, naglašavaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79