Akcija u Čitluku: Jedna osoba uhapšena, nađeno 12 stabljika kanabisa i dva „kalašnjikova“

Policijski službenici Federalne uprave policije su u petak pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, na području općine Čitluk lišili slobode lice inicijala S.M. (1961.) iz Čitluka, zbog krivičnih djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1., i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Postupajući po Naredbi Općinskog suda Čitluk, izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području općine Čitluk, kojom prilikom je pronađeno 12 zasađenih stabljika koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu canabis sativa L, kao i dvije automatske puške (kalašnjikov) sa 7 okvirova municije.

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti protiv istog podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79