Akcija u Mostaru: U stanu pronađene razne vrste droga

Foto: MUP HNK

U sklopu operativne akcije provedene na području Mostara, policija je izvršila hapšenje N.Ć. (1976.) iz Mostara, za kojeg su postojale informacije da se bavi trgovinom drogom na tom području.

U noći sa subote na nedjelju, pripadnici Odjela za posebne namjene SKP MUP Hercegovačko-neretvanske županije izvršili su pretres stana koji koristi navedena osoba.

U akciji su otkrili i zaplijenili različite vrste opojnih droga.

Pored manje količine marihuane, otkrivena je i značajna količina drugih opojnih sredstava. To uključuje oko 150 grama bijelog praha, karakterističnog za speed, te 10 grama praha koji se povezuje s heroinom.

Uz to, pronađeno je i oko 50 grama suhe biljne materije koja asocira na marihuanu. Osim droga, zaplijenjene su i dvije vage za precizno mjerenje droge, mrvilica za drogu i dva mobilna telefona.

N.Ć. je uhapšen i prema njemu će biti poduzete daljnje kriminalističke mjere. Nadležno tužiteljstvo u Mostaru upoznato je s događajem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79