Akcija “Unija”: Pripadnici SIPA-e u Sarajevu lišili slobode muškarca

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su u petak navečer jednu osobu u Sarajevu, a pretresom stana pronašli oko pola kilograma droge, dva pištolja i jedan mobilni telefon.

Iz SIPA-e je saopćeno da je u nastavku istražnih aktivnosti u predmetu kodnog naziva “Unija”, a u cilju dokumentovanja počinjenja krivičnih djela “Krivotvorenje novca“, “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, “Krivotvorenje isprava“ i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ realizovana naredba Suda BiH.

Tom prilikom pretresen je jedan stan na području Sarajeva, te ostale prostorije i pokretne stvari koje koristi jedna osumnjičena osoba koja je na kraju i uhapšena.

Prilikom pretresa je pronađeno i privremeno oduzeto oko pola kilograma bijele praškaste materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu amfetamin, dva pištolja i jedan mobilni telefon.

Uhapšena osoba je sprovedena u prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Protiv njega će biti podnijet izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu Kantonalnom tužilašvu Kantona Sarajevo za krivična djela “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga “ i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

“Uzimajući u obzir da je operativna akcija realizovana po naredbi Suda i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, o navedenim aktivnostima će biti podnijet izvještaj Sudu i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Operativna akcija je realiziovana u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Federalne uprave policije”, saopćeno je iz SIPA-e.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79