Akcija Zmaj: Oduzete cigarete i duhan u vrijednosti 58.000 KM

Foto: UIO

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) iz Regionalnog centra Tuzla uspješno su izvela operativnu akciju kodnog naziva “ZMAJ II”, tokom koje su privremeno oduzeli 7.049 paklica različitih cigareta koje nisu bile označene zakonom propisanim akciznim markicama.

Pored cigareta, zaplijenjeno je i 58 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica, kao i vaga za duhan. Ukupna vrijednost oduzete robe procijenjena je na oko 58.000 KM.

U skladu sa uputstvima Tužilaštva BiH i Suda BiH, ovlaštena službena lica UIO su identificirala osobe uključene u nedozvoljeni promet akciznih proizvoda, te locirala objekat koji su koristili za skladištenje neobilježenih proizvoda.

Tokom akcije, izvršen je pretres putničkih motornih vozila, stambenih objekata i pomoćnih prostorija.

Protiv počinilaca ovih nezakonitih aktivnosti biće pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom.

Uprava za indirektno oporezivanje apelira na sve građane da prijave svaki oblik nelegalne trgovine, poreske ili carinske utaje na otvorenu liniju UIO broj 080 02 06 07. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79