Pritvor za trojicu bombaša iz akcije “Falcon”

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo te je trojici uhapšenih u akciji “Falcon ”  Tariku Šaboviću, Alminu Raoniću i Adnanu Adžemu određen jednomjesečni pritvor, potvrdila je za portal “Avaza” Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Pritvor je za svu trojicu određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela,  dok je u odnosu na Tarika Šabovića pritvor određen i zbog opasnosti od bjekstva.

Uhapšeni u akciji “Falcon” osumnjičeni su za organizirani kriminal u vezi s izazivanjem opće opasnosti i nedozvoljenog držanja oružja  i eksplozivnih sredstava.

Njima se između ostalog stavlja na teret više krivičnih djela, paljevine, podmetanja eksplozivnih naprava i pucnjave počinjene od juna 2020. godine do aprila 2021. godine.

Organizovana grupa je u proteklom periodu vršila neovlaštenu nabavku, transport i prodaju narkotičkih sredstava, a potom s ciljem obračuna sa drugim organizovanim grupama i licima koja se bave vršenjem sličnih krivičnih djela, izvršila više krivičnih djela na štetu fizičkih i pravnih lica na način da su od, njima poznatih lica, nabavljala i aktivirala nepoznate eksplozivne i druge naprave na stambenim i poslovnim prostorima, te počinila više krivičnih djela oštećenja i paljevine pokretne i nepokretne imovine fizičkih i pravnih lica, kao i upotrebom vatrenog oružja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79