“Ako mi se nešto desi on je kriv”: Ćulum bio na Trgu Krajine u noći Davidovog nestanka!?

Filip Ćulum, kojeg je David Dragičević 18.03.2018. godine, označio kao potencijalnog krivca ako mu se “nešto desi”, bio je te noći na Trgu Krajine.
Ćulum je na Trg Krajine stigao najkasnije oko 02 časa i 10 minuta, iz kafe “Smagler”, gdje je tada radio.
Ova informacija potvrđena mi je iz izvora iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, kao i iz MUP RS.
Prema tim izvorima, nesporno je da se Ćulum nalazio na na Trgu Krajine u vrijeme kada je David Dragičević, takođe, bio u tom prostoru.
Niko od nadležnih nikada nije saopštio da je Filip Ćulum kobne noći po Davida Dragičevića bio na Trgu Krajine, ali su zato Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS i Darko Ilić, njegov aktuelni savjetnik, ranije načelnik Uprave za organizovani kriminal, u niz navrata tvrdli da “Filip Ćulum ima alibi za tu noć”, te da je to utvrđeno na osnovu “baznih stanica i video zapisa nadzornih kamera”.
Veoma je interesantno primijetiti da su i Lukač i Ilić tvrdili da Ćulum ima alibi, iako je opštepoznato da nedostaje niz video zapisa, pa je nejasno na osnovu čega su takve tvrdnje iznijeli. Takođe, priče o “baznim stanicama” su notorna laž, jer zapise sa njih nisu ni izuzeli.
Ni sam Filip Ćulum, koji se dva puta obratio javnosti, nijednom  nije rekao da je bio na Trgu Krajine u pomenuto vrijeme, šta je radio na njemu, niti koliko je vremena i sa kim proveo na tom mjestu. Zašto je to prećutao?!
“Te večeri kad je David nestao ja sam bio na poslu, to jeste radio sam drugu smjenu, gdje kamere u lokalu mogu da potvrde – kad sam završio posao, krenuo sam kući, dopunio račun na Laušu i sjeo u pekoteku da nešto pojedem. Naravno, kamere su sve snimile”, naveo je Filip Ćulum u izjavi za Nezavisne novine, 27.03.2018. godine.
Potom je, kaže, otišao kući, a svu ovu njegovu priču, kako dodaje, pokrivaju bazne stanice za šta policija ima dokaze. (NN, 27.03.2018.)

 

Slično je ponovio u izjavi za isti list 23.04.2018. godine.
Ćulum, u svojoj izjavi, nije naveo kojim putem je otišao kući, a što se tiče tvrdnji da “svu njegovu priču pokrivaju bazne stanice za šta policija ima dokaze”, riječ je o najobičnijoj laži, jer policija nije izuzela podatke sa baznih stanica. Ni tada, a ni poslije.
Takođe, većina video nadzora je uništena.
Jasno je i kada se pročitaju Ćulumove izjave date NN, da mu je neko sugerisao šta tačno da kaže i kako da se postavi.
Filip Ćulum se dovodi u blisku vezu sa Darkom Ilićem.
Ćulumov brat Igor uposlenik je Ilićeve mesne industrije. (nastaviće se)
 
Da li je Filip Ćulum Osoba No1 koja u 02 časa 52 minuta i 37 sekundi, 18.03., ulazi u kuću Rađenovih i glumi Davida Dragičevića?! (09.09.2018.)
 
piše: Slobodan Vasković
1.
Bitno je sve detaljno razjasniti oko Filipa Ćuluma, kojeg je David Dragičević u noći 18.03., označio kao potencijalno odgovornog za sve loše što bi moglo da mu se desi te noći.
2.
David Dragičević je u 00 časova i 15 minuta, preko “Instagrama”, svom drugu Davidu Ristiću poslao poruku ”Čuj potukao sam se i živ sam, ako mi se nešto desi, Filip Ćulum je kriv…”.
3.
Istu rečenicu ponovio je nešto ranije u razgovoru sa bliskim rođakom, o čemu postoji svjedočenje. Ne bi to učinio bez jakog razloga!!!
4.
MUP RS je objavio da Filip Ćulum ima alibi za noć 18.03.; Sam Filip Ćulum je demantovao bilo kakvu vezu sa ubistvom.
5.
U zvaničnim dokumentima, MUP RS navodi da se Filip Ćulum u noći 18.03. “do oko 02 časa nalazio na svom radnom mjestu u kafe baru “Smagler”, gdje radi kao konobar, nakon čega se uputio u pravcu svoje kuće na način detaljno opisan u njegovoj izjavi, što je potvrđeno video nadzorom i drugim dokazima u smislu provjera njegovog kretanja (dopunjavao telefonski račun u prodajnom objektu Moj market u 02 časa i 39 minuta, iznosom od 4 KM i slično)”.
6.
Nakon svih laži koje su izrečene iz MUP-a RS, od njenih najviših funkcionera, nemamo nijedan jedini razlog da vjerujemo u ovu verziju policije. A da ne treba vjerovati, postoje i čvrsti argumenti.
7.
Filip Ćulum nije dopunio telefon u 2 časa i 39 minuta, 18.03., u objektu “Moj market”, već mu je Neko dopunio telefon u to vrijeme.
Filip Ćulum
8.
Sam Filip Ćulum ponovo u 2 časa i 49 minuta, 18.03., deset minuta nakon što to navodi policija, dopunjava sebi telefon u prodajnom objektu “Moj Market” na Laušu!
Tih deset minuta, o kojima su lagali iz MUP RS, mogli bi biti jedan od ključeva za razrješenje enigme ko je u noći 18.03. zaista bio u Kući Rađenovih!
9.
Sada se postavlja pitanje – zbog čega lažu iz policije o kretanju i radnjama Filipa Ćuluma u noći kada je otet David Dragičević? I zbog čega im je bilo bitno da sakriju da je Filip Ćulum dopunio telefon u 2 časa i 49 minuta?
Darko Ilić
10.
Jedan od razloga bi mogao biti zato što Filip Ćulum glumi Davida Dragičevića pri ulasku u kuću Rađenovih u ulici Velibora Janjetovića Janje, broj 11.
11.
Objekat “Moj market” udaljen je svega nekoliko minuta hoda od kuće Rađenovih.
To, praktično, znači da je Filip Ćulum mogao da dopuni telefon u 2 časa i 49 minuta u objektu “Moj market” i ušeta u kuću Rađenovih i 2 časa i 52 minuta.

12.
Tvrdnje iz policije o potvrdi izjave Filipa Ćuluma “video nadzorom i drugim dokazima u smislu provjera njegovog kretanja” su poza bez ikakvog osnova, jer smo svjedoci da su manipulisali snimcima sa video nadzora, a pitanje je da li su ih uopšte izuzeli kako bi dokazali kretanje Filipa Ćuluma?!
13.
Značajno je istaći da je Filip Ćulum već prvog aprila promijenio telefonski aparat.
14.
Postavlja se pitanje zašto? Odnosno, sasvim je moguće da je kristalno jasno zbog čega je bacio raniji aparat i uzeo novi – kako se iz njega ne bi mogli izvući podaci o komunikaciji u noći 18.03., kao i o tome ko mu je dopunio račun u 2 časa i 39 minuta, a zašto je on ponovo dopunio svoj račun u 2 časa i 49 minuta! I da li je, eventualno, komunicirao iz Kuće Rađenovih?! I sa kim!

Pitanja za Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani kriminal MUP RS i vlasnika Mesne industrije u Kočićevu kod Gradiške: Ko je 18.03., 19.03…. telefonom zvao Filipa Ćuluma iz Mesne industrije Kočićevo?; Par pitanja za Lukača, Darka Ćuluma i Ilića (17.07.2918.)


piše: Slobodan Vasković

Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal MUP RS i vlasnik Mesne industrije u selu Kočićevo kod Gradiške potvrdio je da poznaje porodicu Filipa Ćuluma, ali ne i njega lično (vidi dodatak).
Pred Anketnim odborom Narodne skupštine RS, Ilić je rekao da poznaje brata i sestru Filipa Ćuluma, ali je na direktno pitanje gdje je njegov brat zaposlen odgovorio “Ne znam i ne želim da vam kažem”!
Budući da Ilić tvrdi da ne zna gdje radi brat Filipa Ćuluma, trebalo bi da On, Istraga i Tužilaštvo odgovore na pitanja:
Ko je iz Ilićeve Mesne industrije u Kočićevu telefonom zvao Filipa Ćuluma 18.03. ove godine?
-Koliko je poziva bilo i u koje vrijeme?
-Zašto je Filip Ćulum pozivan?
-Da li je taj dio istražen?
Takođe, Ilić, Istraga i Tužilaštvo trebalo bi da odgovore na pitanja: 
-Ko je iz Ilićeve Mesne industrije u Kočićevu telefonom zvao Filipa Ćuluma 19.03. ove godine?
-Koliko je poziva bilo i u koje vrijeme?
-Zašto je Filip Ćulum pozivan?
-Da li je taj dio istražen?
Naravno, pitanje je i da li je nakon navedenih datuma bilo poziva iz Ilićeve Mesne industrije ka Filipu Ćulumu i zbog čega?
Bitno je to, jer je David Dragičević u noći 18.03., u 00 časova i 15 minuta, preko “Instagrama”, svom drugu poslao poruku ”Čuj potukao sam se i živ sam, ako mi se nešto desi, Filip Ćulum je kriv…”.
MUP RS je objavio da Filip Ćulum ima alibi za noć 18.03.; Sam Filip Ćulum je demantovao bilo kakvu vezu sa ubistvom.
I Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, gostujući na ATV-u, saopštio je da “Filip Ćulum ima alibi za tu noć (18.03., op.aut.)”.
Zašto je bitno da Ilić, Istraga i Tužilaštvo odgovore na postavljena pitanja?

Između ostalog kako bi se utvrdilo da li je Ilić lagao Anketnom odboru da ne poznaje Filipa Ćuluma, jer postoji mogućnost da ga je on lično zvao.
Ako jeste, zbog čega?
Ako je, pak, Filipa Ćuluma pozivao njegov brat Igor Ćulum, za kojeg se tvrdi da radi kod Ilića u Mesnoj industriji, onda je jasno da je Ilić lagao Anketni odbor kada je na direktno pitanje gdje je Filipov brat zaposlen odgovorio “Ne znam i ne želim da vam kažem”!
Pitanje je zašto je Ilić lagao Anketni odbor?
Sledeća pitanja su za Ilića, Darka Ćuluma i Lukača: Da li im je poznato policijsko pravilo da se žrtva nikada ne kriminalizuje?
Ako im je to pravilo poznato, zbog čega su svjesno kriminalizovali žrtvu Ubistva Davida Dragičevića?
I poslednje pitanje za svu trojicu: Ko im je naredio održavanje pres konferencije 26.03. i kriminalizaciju žrtve Ubistva Davida Dragičevića? Ko?!!! I Zašto?!!! I zbog Koga?!!!!
Dodatak 1: Ilićevo svjedočenje pred Anketnim odborom (dio stenograma svjedočenja koji se odnosi na Ilićeve veze sa porodicom Filipa Ćuluma prenosim bez ikakvih izmjena i intervencija)
RADOVANOVIĆ
Poznajete li lice Filip Ćulum. Lično.
ILIĆ
Ne, lično ne, pa živo sam nekad u neposrednoj blizini njegove kuće, članove njegove porodice da, njega lično ne, puno je mlađi od mene.
RADOVANOVIĆ
Koliko člnova njegove porodice poznajte?
ILIĆ
Ovdje već ulazimo u privatna pitanja, ali nema problema da vam kažem, poznajem dva člana njegova porodice, možda čak i tri, obzirom da smo bili komšije, i poznajem i neke druge od ovih drugih lica, ne samo Filipa Ćuluma…
RADOVANOVIĆ
Dva, znači, najmanje dva…
ILIĆ
Dva, a možda i više.
RADOVANOVIĆ
Jesu li u pitanju brat i sestra.
ILIĆ
Jesu, da poznajem i brata i sestru.
RADOVANOVIĆ
Sestra njegova, kako nju poznajte.
ILIĆ
Sad malo prije sam vam rekao. Živjeli smo u neposrednoj blizini, pet kuća, njena kuća.
RADOVANOVIĆ
Gdje je zaposlena.
ILIĆ
Ne znam nisam je vidio pet godina i više.
RADOVANOVIĆ
Gdje je njegov brat zaposlen, znate li?
ILIĆ
Ne znam i ne želim da vam kažem!
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments