Ako ovo nije pljačka, šta jeste: Ovjera samo jedne stranice nekog dokumenta košta 25 KM

Da je Kreševo grad apsurda, kriminala, korupcije, nepotizma, pljačke dokazali su brojni medijski natpisi i istrage zadnjih godinu dana, kako naš portal saznaje u Kreševu ovjera ugovora u vrijednosti 20 .000 KM iznosi 50 KM, dok svaki novi list košta 25 KM vjerovali ili ne, što je zaista neviđeno i sramotno od strane onih koji su donijeli ovakvu odluku, a načelnik Općine Kreševo falcifikator općinskih odluka “dokazano više na ovom linku ” Renato Pejak je sproveo.

U svim susjednim općinama primjerice u Općini Kiseljak ovjera svakog narednog lista nekog dokumenta košta 5 KM, što je za 70% jeftinije nego u Kreševu, ista je situacija i u ostalim općinama.

Primjera radi u susjednoj Općini Kiseljak, ugovor u vrijednosti od 50. 00O KM sa 3 lista bi iznosio 15 KM, u Općini Kreševo 100 KM.

Da stvari budu još gore u Općini Kreševo se naplaćuju i zahtjevi za pristup informacijama koji su istim zakonom oslobođeni od plaćanja taksi, sve ovo stoji u priopćenju HRS-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79