Ako planirate ići Sarajevom: Evo u kojem periodu će građani morati ići zaobilaznim putevima

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost organizatoru “Harley Davidson vožnje” za privremenu izmjenu režima saobraćaja na trasi kretanja učesnika kroz Sarajevo, i to na relaciji od Hotela Holiday do Pozorišnog trga “Susan Sontag” večeras od 17.00 do 19.30 sati.

Resorno ministarstvo dalo je saglasnost i za sutrašnje održavanje te vožnje na relaciji: Hotel Holiday – Visoko – Hotel Holiday – Latinska ćuprija – Zelenih beretki – Branilaca Sarajeva – Mis Irbina (Spomenik Mirzi Delibašiću i Davorinu Popoviću) – Reisa Dž. Čauševića – Obala Kulina bana – Abadžiluk (Baščaršijski trg) – Mula Mustafe Bašeskije – Maršala Tita (Spomenik ubijenoj djeci Sarajeva) – Hotel Holiday, i to u terminu od 9.00 do 20.00 sati.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od potpune obustave motornog saobraćaja na raskrsnicama na kojima službenici MUP-a Kantona Sarajevo procjene da se kolona ne može sigurno kretati u neizmijenjenom režimu saobraćaja, a na ostalim lokacijama dozvoljava se samo u postojećem režimu saobraćaja, bez upotrebe zvučnih signala i uz policijsku pratnju, najavljeno je iz Službe za protokol i press KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79