Ako postoje superheroji onda je to dječak Meho

Mehmed Šabić, 12-godišnji dječak iz Gračanice poznat je kao dječak čudo zbog kojeg bi se mogla mijenjati medicinska literatura. U bolnicu u Tuzli zaprimljen je sa 70-postotnim opeklinama tijela, a liječnici su mu za preživljavanje dali tek 1 posto šanse.

A onda se „Meho beton“ kako ga zovu, u bolnici u Klaićevoj, na svoj 12. rođendan probudio iz kome i otvorio oči. Prve riječi koje je izgovorio bile su: “Nema predaje!” Ako postoje superheroji to je onda ovaj dječak, a sada je dobio i odijelo koje to potvrđuje. Zaboravite Aquamana, Supermana i ostale “manove”.

Zapamtite Mehu, malog Mehu, Mehu betona. Humana ekipa Pomozi.ba objavom na svojoj Facebook stranici prisjetila se trenutka kada se desila nesreća koja je izrodila superheroja Meho uz kojeg je stao cijeli region:

“Kao da je bilo jučer kad javiše, izgorio dječak, trebat će mu pomoći. Čekamo do ujutro jer izgleda da se neće izvući. Ujutro informacija, živ je. Bio je mrtav ali sad je živ. Kako bolan bio mrtav, a sad živ? Fino, srce bilo prestalo, ali vrati se mali u život. Pa šta ćemo sad? Ništa još. Kako ništa? Otkazuju drugi organi, male su mu šanse, jedan posto. Prođoše dani, sedmice, mjeseci. Operacija za operacijom. Bolovi za bolovima. Predaje nema. Jedan posto je sada hiljadu posto. Superheroj Meho dobi i odijelo, odijelo koje mora da nosi 24 sata naredne dvije godine. Odijelo mekša kožu, drži vlagu i štiti od vanjskih uticaja. Ukratko, štiti ga kao što odijela superheroje i štite. Odijelo se skida samo kod kupanja i tako dvije godine. Snaga, volja, energija – mnogi je ne bi imali za sve ovo, ali jedan dječak ima” navodi se u postu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments