Ako putujete za vikend naoružajte se strpljenjem i hranom

Zbog najavljenih visokih temperatura osigurajte si dovoljno tekućine da imate tijekom putovanja.

Godišnji odmori u nekim europskim zemljama još traju i zbig toga se sljedeći vikend očekuju gužve na autocestama i granicama.

Svi koji su školske dobi a žive u Italiji, Njemačkoj (većinom Bavarska), Švicarskoj, Sloveniji, Austriji i mnogi ostali još najmanje narednu sedmicu a neki do kraja augusta imaju školske ljetne praznike pa su i roditelji po tome planirali godišnje odmore.

Upravo zbog toga ulazimo u period kako odlazaka tako i dolazaka na naša područja, zbog čega se očekuje ​​izrazito pojačan saobraćaj iz pravca Italije, Austrije kroz Sloveniju prema Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini pa i Srbiji.

Pojačan saobraćaj se očekuje i u kontra smjeru, sa balkana prema EU.

Bit će opet duža čekanja prema tunelu Karavanke u oba smjera.

Vozače upozoravamo i na opterećeniju Ljubljansku obilaznicu te dionice koje vode prema obali, Istri i graničnim prijelazima s Hrvatskom.

Duža čekanja će biti na graničnim prijelazima Maljevac, Izačić, Jasenovac, Kostajnica, Gradiška i Županja iz Hrvatske prema Bosni i Hercegovini i prema Srbiji na graničnom prijelazu Bajakovo/Batrovci.

Zbog najavljenih visokih temperatura osigurajte si dovoljno tekućine da imate tijekom putovanja.

Gužve na autocestama i granicama se očekuju naredna četiri dana, od 04.8 u poslijepodnevnim satima do 08. 8. piše GPM.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79