Ako se odobre protesti koje najavljuje Mektić, sjednica VSTV-a bit će izmještena

Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a BiH, ponovo je danas reagirao na najavljene proteste pred pravosudnim institucijama.  
On je za ”Avaz” rekao da, “ukoliko se desi da ovi politički protesti koji su inicirani od ministra sigurnosti budu odobreni u okruženju ili blizini kompleksa pravosudnih institucija BiH, nadležne institucije, da kao predsjednik VSTV-a neće dozvoliti da članovi Vijeća rade pod takvom vrstom pritiska”.

– Niti ću dozvoliti da kandidati za pravosudne pozicije u takvim okolnostima stresa izlažu svoje programe te ću poduzeti potrebne mjere da bi članovi Vijeća radili bez pritiska i prijetnje te da bi kandidati za pravosudne pozicije mogli bez opterećenja tim okolnostima izložiti svoje programe na sjednici VSTV-a – rekao je Tegeltija.

To znači da sjednica na dan održavanja protesta može biti izmještena na drugu lokaciju ili pomjerena, zavisno od procjene i resursa, pojasnio je Tegeltija.

DIJELI I PODRŽI PROTESTE PROTIV KORUPCIJE

Gepostet von CRNA Hronika BIH am Sonntag, 26. Mai 2019

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79