Aktivirano klizište u Zenici, jedna porodica iselila iz kuće

U zeničkom naselju Rujev Do u poslijepodnevnim satima došlo je do aktiviranja klizišta, a jedna porodica iselila je iz svoje kuće zbog straha od obrušavanja zemlje.

Iz Operativnog centra Civilne zaštite Grada Zenica su nam kazali da su dojavu o klizištu dobili jučer te da je informacija proslijeđena komunalnoj službi koja je izašla na teren.

Prema riječima mještana, lagano pomjeranje tla primijećeno je jučer, a danas oko 12 sati došlo je do većeg pokretanja zemlje koja je završila u koritu rijeke Kočeve.

Kazali su i da su jučer došle radne mašine, ali da su veoma brzo i otišle s lokacije te da je jedna porodica, čija se kuća nalazi u podnožju brda, iselila.

Klizište je još uvijek aktivno, iz minute u minutu veća količina zemlje se obrušava u rijeku Kočevu, čije je korito već do pola zatvoreno, a u slučaju većeg odrona došlo bi do stvaranja brane, izlijevanja vode i stvaranja poplave na ovom lokalitetu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79