Al Dino: Mnogo nas je koštalo “ako Bog da”. Dao je što je trebao, 10 prstiju, drvo u šumi da posjećeš i rudu da iskopaš

Al Dino: Mnogo nas je koštalo “ako Bog da”. Dao je što je trebao, 10 prstiju, drvo u šumi da posjećeš i rudu da iskopaš


Poznati bh. kantautor Aldin Kurić Al Dino gostovao je u emisiji “Naša Kafana” u programu Face televizije, a isječci njegovog razgovora postali su hit na društvenim mrežama i imaju stotine hiljada pregleda.

Al Dino je kao i uvijek govorio bez dlake na jeziku, a dotakli su se pitanja vjere i, mnogima u BiH, poštapalice “Ako Bog da”.

Al Dino je mišljenja da je Bosance i Hercegovce mnogo koštalo “ako Bog da”, te da se malo oslanjamo na svojih 10 prstiju.

“Najdestruktivnije tumačenje onog, kaže, daće Bog, daće Allah, to je nas koštalo… Na njemačkom jeziku, norveškom, švedskom ne postoji riječ “ako Bog da”, ne možeš im prevesti to, jer su oni davno shvatili da Bog ne daje, da je Bog dao što je trebao dati. Dao ti je 10 prstiju, dao ti je mozak, dao ti je oči, uši, dao je što je treb'o. Dao ti je drvo u šumi da ga posjećeš, dao ti je rudu da je iskopaš, znači sve ti je dao. Al’ kod nas je ako Bog da iscijepat će se drva, ako Bog da sklonit će se 2 kubika šodera ispred kuće… Vječno stoji i jedna Škoda na klocevima iz ‘74. godine – more zatrebat. To ti je bosanska avlija”, pojasio je stanje Bosanaca i Hercegovaca naš Al Dino.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FACE TV (@facetv)

Dalje se osvrnuo i na njegov rasvod sa Arduanom, dilerima po prvim redovima džamija i crkvi… Čitavo gostovanje pogledajte u videu ispod.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija