Albanac preko rijeke Bojane ilegalno prešao granicu: U Ulicinj stigao noseći kilogram droge

Policijski službenici Regionalnog centra granične policije Jug, Stanice granične policije I – Ulcinj su jučer oko 05:35 sati u rejonu Sutjela, općina Ulcinj, postupali na osnovu operativnih saznanja, te zatekli Y.D. (37), državljanina Republike Albanije, u nezakonitom prelasku državne granice preko rijeke Bojane, koristeći metalno plovilo, saopćeno je iz MUP-a Crne Gore.

Ovo lice se nakon toga uputilo prema selu Sutjel noseći sa sobom jedno pvc pakovanje za koje je kasnije utvrđeno da je riječ o pakovanju težine 1,04 kilograma, sa sadržajem zelene biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem je nalogu Y.D. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79