Albanci tukli Srbe jer neće da im prodaju zemlju!?

Srđana Ivkovića (49), upravnika pošte u novobrdskom selu Prekovcu, i njegovog prijatelja Vlastimira Arsića (55), iz Jagodine, pretukla su u srijedu po podne trojica Albanaca koja su ih presrela na putu od Gnjilana prema ovom selu.

Kako je Ivković ispričao “Novostima”, incident se dogodio u popodnevnim satima kada su se automobilom vraćali iz Gnjilana, gdje je u društvu prijatelja kupovao namirnice neophodne za domaćinstvo.

“Na potezu od sela Straža prema Zebincu, gdje se pored puta nalazi jedan šumarak, put nam je preprečio džip u kojem su se nalazila trojica mlađih Albanaca. Kako su počeli da izlaze iz auta shvatio sam odmah da hoće da nas napadnu i nekako sam mimoišao njihovo vozilo. Međutim, oni su nastavili da nas prate, udarajući povremeno u zadnji dio mog auta, do prvih srpskih kuća u čije dvorište smo utrčali”, priča za beogradski list Srđan.

Iako su vlasnici kuće u čijem dvorištu su pokušali da pronađu spas, žena i stariji čovjek izašli, napadači su nasrnuli na dvojicu Srba i nastala je, kako nam svjedoči Srđan, opšta tuča.

“Dok je jedan od njih trojice dežurao sa pištoljem u ruci, druga dvojica su nasrtala na nas, ali smo se i mi branili tako da smo izbjegli teže povrede, a kada su vlasnici kuće pozvali i komšije u pomoć, napadači su pobjegli”, dodaje Srđan.

Vlastimir je u Novom Brdu boravio sa namjerom da reguliše prepisivanje zemlje sa pokojnog oca u svoje vlasništvo. Srđan objašnjava da su ih trojica Albanaca napala jer je njegov prijatelj odbijao da proda zemlju jednom od njih i da su ih zbog toga pretukli.

“Vlastimir je imao ponude za prodaju zemlje od dva Albanca, ali je ovaj koji po svaku cijenu želi njegovih hektar i po imanja nestrpljiv i nasrtljiv, što se na kraju završilo našim batinanjem”, priča kroz suze Srđan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79