Albanska lista odbila Krivokapića

Albanska lista odbila je da uđe u vladu Zdravka Krivokapića, odlučeno je sinoć na Predsjedništvu AL, pišu crnogorski mediji.

Lider Albanske liste Nik Đeljošaj nedavno se sastao sa mandatarom, kada je navodno Krivokapić Đeljošaju ponudio potpredsjedničko mjesto u vladi koji bi ujedno bio i ministar za ljudska i manjinska prava.

Međutim, mandatar je tada odbio polovinu programskih zahtjeva Albanske liste.

Tokom prvog razgovora sa mandatarom za sastav nove vlade Zdravkom Krivokapićem sa jedne i Nikom Đeljošajem i Gencijem Nimanbeguom sa druge strane, Albanskoj listi su ponuđeni resori za ljudska i manjinska prava i turizma.

Albanska lista predala je ranije listu zahtjeva mandataru kao uslov za učešće u pregovorima o ulasku u Vladu.

U tom dokumentu naveli su niz zahtjeva, a u prvom redu decentralizaciju u sistemu obrazovanja, zdravstva i drugih resora, prostornog planiranja, rješavanje problematike morskog dobra u vidu donošenja novog zakona.

Među njihovim zahtjevima bili su i povratak imovine u Valdanosu, kao i pomoć za Solanu, a dio tog paketa je i fiskalna decentralizacija.

Ranije su Bošnjačka stranka i albanska koalicija “jednoglasno” odbile da budu dio nove vlasti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79