Albanska mafija izrešetala opasnog momka iz Sarajeva Emira Porobića

Emir Porobić, poznati sarajevski kriminalac, kako je nezvanično potvrđeno, teško je ranjen u obračunu s albanskom mafijom u Belgiji.

Pucnjava se, kako piše Avaz, desila prije 45 dana, a Porobić se nalazi u teškom stanju.

Nezvanično je potvrđeno da je nakon izlaska iz zatvora u Sarajevu otišao u Belgiju, gdje ima rodbinu. Tamo se Porobić, kako je rečeno, zamjerio kriminalcima porijeklom iz Albanije, navodno je učestvovao u nekoj prevari.

U obračunu s njima, Porobić je izrešetan sa sedam hitaca iz oružja većeg kalibra, a od kojih su ga tri pogodila u stomak.

Nakon ranjavanja prebačen je u bolnicu, gdje je podvrgnut operaciji. Prema posljednjim informacijama, u teškom je stanju i život mu je u opasnosti.

Porobić je ranije punio stupce crne hronike zbog brojnih pljački stanova po Sarajevu, nasilničkog ponašanja te pucnjava. On je poznat i po tome što je prijavio dvojicu službenika Općinskog suda u Sarajevu za malverzacije u vezi s odgađanjem izdržavanja kazni zatvora.

U žižu javnosti je došao i 2018. zbog bijega s Psihijatrije u Sarajevu, gdje je napao medicinskog tehničara. Porobić je tokom 2021. godine u KPZ-u Sarajevo izdržavao kaznu zatvora za više krivičnih djela. Bio je uzoran i miran osuđenik. Nakon što je izdržao kaznu, odmah je otišao u Belgiju.

Među domaćim kriminalcima na TikToku navodno kruži priča o ranjavanju Porobića. Također se špekulira da je podlegao povredama, ali policijske agencije u BiH, kako je potvrđeno, o tome za sada nisu obaviještene.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79