Albanska vojska tvrdi da je uhapsila trojicu špijuna sa ruskim i ukrajinskim pasošima

U incidentu koji se dogodio u subotu uveče trojica stranih državljana sa ruskim i ukrajinskim pasošima uhapšena su nakon što su pokušala da uđu u vojni depo u Albaniji, pri čemu su povrijedili dvojicu albanskih vojnika.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane Albanije, incident se dogodio u vojnom depou u gradu Gramshu, koji se nalazi u okrugu Elbasan.

“Tri osobe sa ruskim i ukrajinskim pasošima pokušala su da uđu u depo. Čuvari depoa odmah su reagovali, ali su tokom pokušaja zaustavljanja trojice stranih državljana povrijeđena dva naša vojnika, koji su pod ljekarskim nadzorom“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane je navelo da su strani državljani privedeni od strane nadležnih organa, te da se istraga nastavlja na rasvjetljavanju okolnosti incidenta.

Istovremeno, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite saopštilo je da su dva povrijeđena vojnika u stabilnom stanju i nalaze se u toksikološkom paviljonu u Univerzitetskom bolničkom centru “Majka Tereza” u Tirani.

“Nakon pregleda dvojice vojnika izloženih nadražujućem gasu, ukazana im je neophodna medicinska pomoć i oni su u stabilnom stanju, bez akutnih problema sa trovanjem“, navodi se.

Premijer Albanije Edi Rama u reakciji na društvenim mrežama kazao je da je “ponosan na vojne gardiste koji su neutralisali tri osobe osumnjičene za špijunažu”.

“Brz oporavak povrijeđenima i sada sačekajmo potpuno objelodanjivanje ovog događaja“, napisao je Rama.​​​​​​​

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79