Aldin Šabić i njegov otac Senad usmrtili komšiju Midhata u Sarajevu

Aldin Šabić i njegov otac Senad terete se da su usmrtili Midhata Čardakovića i ranili njegovu suprugu Adisu

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi u Kantonalnom sudu u Sarajevu počelo je suđenje Aldinu Šabiću i njegovom ocu Senadu zbog ubistva komšije Midhata i ranjavanja njegove supruge Adise Čardaković.

Dubina rane

Tužilac Safet Hrapo pročitao je optužnicu, prema kojoj su otac i sin 12. augusta 2020. godine oko 23.30 sati, u naselju Ahatovići, došli pred kuću Midhata Čardakovića. Prvobitno su nasrnuli na njega, a potom ga usmrtili na način da je Aldin Šabić kuhinjskim nožem, oštrice duge 20 centimetara, Čardakovića ubo u lijevu stranu grudnog koša. Dubina ubodne rane bila je 11 cm, a nož je probio srčani mišić. Potom je Čardakovića Aldin Šabić ubo u leđa, u lijevu slabinu, gdje je dubina ubodnog kanala bila devet centimetara.
– Dok ga je Aldin ubadao, njegov otac Senad držao ga je, onemogućavajući ga da pruži otpor i odbrani se. Nakon što je supruga oštećenog dotrčala da pomogne suprugu, optuženi Aldin Šabić ubo je u predjelu leđa nanijevši joj laku tjelesnu povredu, rekao je tužilac Hrapo. Nakon toga Aldin i Senad Šabić su otišli svojoj kući, gdje su i uhapšeni.
Osuđujuća kazna

Tužilac Hrapo je u uvodnoj riječi naveo da će Tužilaštvo saslušati oštećenu Adisu Čardaković te još osam svjedoka, kao i vještake sudske medicine, biološke, balističke, hemijske struke, a na kraju će uložiti materijalne dokaze. Hrapo je istakao da će svi ovi dokazi biti dovoljni da Sudsko vijeće stekne jasan uvid u događaj i optuženim izrekne osuđujuću kaznu.
Advokati optuženih Džema Hasanagić Milaimi i Fuad Čolpa nisu iznosili uvodne riječi. Suđenje će biti nastavljeno 1. aprila ove godine prenosi Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79