Aleksandar u Zvorničkom jezeru ulovio kapitalca od 27 kila

Jučer je na Zvorničkom jezeru ulovljen ribolovni trofej vrijedan pažnje, a radi se o ribi amur teškoj 27 kilograma i 470 grama.

Sretni i spretni riblovac ovog jutra bio je Aleksandar Mirosavljević iz Malog Zvornika koji je lovio u blizini obale malozvorničkog naselja Sakar, kada je na mamac kukuruza “udario” amur težak više od 27 kilograma.

Prema riječima sretnog ribolovca, borba je trajala satima, a presudnu pomoć u ovoj borbi nadmudrivanja imao je od iskusnog alasa sa Diviča Ade Šrndića, zvanog Duća, piše Zvornički.

“Moj štap i mašina bili su niskog kvaliteta i nisam očekivao udarac trofejnog kapitalca, ali sve se dobro završilo i amur je izvučen iz vode. Nakon što je amur zagrizao mamac, počela je višesatna borba, a moj čamac je pomjeren dva kilometra od mjesta uzimanja mamca do mjesta vađenja ribe iz vode”, rekao je ribolovac.

Ovo je najveći ovogodišnji ulov na Zvorničkom jezeru koji je prijavljen nadležnim ribočuvarskim službama koje gazduju vodama rijeke Drine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79