Aleksandar Vučić: “Nikad neću dozvoliti zabranu nošenja hidžaba”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u razgovoru sa Bošnjacima u Priboju da nikad neće dozvoliti da se u Srbiji zabrani nošenje hidžaba.

Žiteljka Sjeverina Sakiba je predsjedniku rekla, nadovezujući se na to što je on prethodno kazao da, iako bi ga cijela Srbija slavila kada bi Bošnjacima rekao da moraju u Srbiji da skinu hidžab ili feredžu, da to neće uraditi, da je ponosna po tom pitanju na Srbiju i Beograd.

Vučić: Moramo da poštujemo džamije kao što poštujemo naše crkve, policajci će biti premješteni

Također, istakla je da je uvjerena da Srbija na čelu sa Vučićem nikada neće dozvoliti da se dogodi bilo kakva zabrana nošenja hidžaba.

Predsjednik je rekao da je veoma sretan što to čuje i da je zbog toga ponosan.

“Ja vam to sa sigurnošću garantujem. To se neće desiti i to vam garantujem čime god hoćete, ne samo svojom riječju i svom državnom snagom”, poručio je Vučić.

Sakiba je na to uzvratila da mu od srca želi zdravlje, kao i da će sve ostalo samo doći.

Prethodno se predsjedniku požalio efendija Omer Hodžić iz Sjeverina da su njegova supruga i kćerka imale neprijatnost u jednom ugostiteljskom objektu zbog toga što su ušle u hidžabu piše RadioSarajevo.

(VIDEO) Dočekao ga muftija Dudić: U Priboju Vučić posjetio i Hasan-aginu džamiju

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79