Aleksandar Vučić o vakcinisanju državljana regiona: Nismo mi pusto ostrvo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će mjere protiv pandemije virusa korona biti ublažene prvog dana kada se za to steknu uslovi i kada epidemiolozi budu saglasni sa tim.

Vučić je istakao da je Srbija pribjegla vakcinisanju državljana regiona jer nije “pusto ostrvo” i nije “sama na svijetu”.

On je izrazio nadu da će u narednoj sedmici Srbija imati još najmanje 500.000 vakcinisanih.

“Imaćemo nove vakcine u međuvremenu. Brojevi u Beogradu su stabilni, ali nam u malim mestima i dalje rastu. Važno je da im se objasni koliko je imunizacija važna”, rekao je Vučić, koji će se vakcinisati početkom naredne sedmice u nekom od malih gradova Srbije.

Na konstataciju da su izostale reakcije zvaničnika iz regiona čiji se državljani vakcinišu u Srbiji, Vučić je rekao da je on u svakodnevnoj komunikaciji sa vlastima u Podgorici i Sjevernoj Makedoniji.

“Meni je važno, za nas je važno da su ljudi zaštićeni. Pošto sam vidio kritike, zašto mi vakcinišemo – nismo mi pusto ostrvo, ne živimo sami na svetu”, rekao je Vučić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79