Aleksandar Vučić osvanuo u udžbeniku za drugi razred osnovne škole

Kada su učenici drugog razreda osnove škole dobili radnu svesku za građansko vaspitanje, nisu očekivali da će, pored crtanja, pisanja i razmišljanja, trebati da uče i o predsjedniku republike.

Kako piše u spomenutom udžbeniku, djeci bi sve što rade odrasli trebalo da bude za njihovo dobro, a to im, kako se navodi, garantuje ni manje ni više nego predsjednik republike, u ovom slučaju Aleksandar Vučić.

Naime, u okviru građanskog vaspitanja učenici bi trebalo da se upoznaju s društvenim okruženjem, njegovanjem ljudskih vrijednosti, da razvijaju vještine nenasilne komunikacije, kao i da se upoznaju s dječijim pravima.

Radna sveska za drugi razred ima devet tema, koje se, između ostalog, bave upoznavanjem sa školom, osjećajima kao što su stid, ljubomora, sramota, krivica, s komunikacijom, rješavanjem sukoba između dječaka i djevojčica, ali i sukoba između odraslih i djece.

I upravo jedna od tih tema su i dječija prava, koja se obrađuju u sedmom poglavlju. Međutim, na stranici broj 100 pojavilo se i jedno pravo u kome se spominje i predsjednik republike.

Među pravima kao što su da sva dječija prava važe za svu djecu na svijetu, da djeca imaju pravo da kažu ono što misle i da ih drugi saslušaju, da niko ne smije da ih muči, kažnjava i nezakonito drži u zatvoru, da imaju pravo da se druže s drugom djecom, da imaju pravo na slobodne vrijeme, igru i odmor pojavilo se još jedno pravo, i to u članu 3.

“Sve što rade odrasli, treba da čine za tvoje dobro – to ti garantuje predsednik republike”, navodi se u tom članu.

Dakle, po ovome, predsjednik Republike Srbije, odnosno Vučić, garantuje svoj djeci u Srbiji da će odrasli da poštuju njihova prava.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79