Aleksandar Vučić potvrdio da će se sutra sastati s Christianom Schmidtom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je na današnjoj press konferenciji o odnosima zemalja u regiji te je izjavio kako će se sutra sastati s visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom, a u nedjelju s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Kako je naglasio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom mjeseca septembra rukovodstvo Srbije očekuje niz važnih sastanaka s evropskim i drugim liderima o kojima će se razgovarati kako o ekonomiji tako i o regionalnim političkim temama.

Između ostalog, Vučić je naglasio kako će nakon posjete Angele Merkel 13. septembra Vučić dočekati i predsjednicu Evropske komisije Ursulu von der Leyen.

Želim da vas obavijestim da ću se krajem mjeseca sastati s predsjednicom Evropske komisije Ursulom von Leyen. Četiri dana nakon toga imat ću razgovor s Erdoganom, a nakon toga i s liderima Višegradske skupine. U međuvremenu, dočekat ćemo i francuske i američke senatore tako da je gust raspored pred nama”, rekao je Vučić.

Nakon toga, predsjednik Srbije osvrnuo se i na Bosnu i Hercegovinu te je potvrdio da će organizovati sastanak s visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom, ali i članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

“Već u nedjelju ću imati razgovor s Dodikom i zbog sutrašnjeg susreta sa Schmidtom i zbog svih drugih stvari”, naglasio je Vučić.

Podsjetimo, predsjednik Srbije je sastanak s visokim predstavnikom u BiH najavio još prije sedam dana, kada su obavili kratki razgovor tokom Bledskog foruma.

“Uskoro ćemo se vidjeti, danas sam ga vidio, pozdravili smo se ovdje na 30 ili 40 sekundi, razmijenili kratko misli o panelu na kome sam sudjelovao. Trebalo bi da ga vidim, ne znam sad točan datum. Pobrkao sam sve datume, pošto odjednom ima zahtjeva za milion posjeta i razgovora”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara je li je taj sastanak dogovoren i kada piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79