Aleksandar Vulin odgovorio Nataši Kandić: Mene ne obavezuju zakoni koji bi se mogli nametnuti u BiH

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je večeras da bivša predsjednica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić zaslužuje prezir srpskog naroda zbog svog odnosa prema žrtvama srpskog naroda.

– Mene ne obavezuju zakoni koji bi se mogli nametnuti u BiH, ali me obavezuje dužnost da istina o stradanju Srba ne ostane sakrivena. Ne bi bilo prvi put da se Srbima zakonom određuje šta je istina i (Ante) Pavelić je donosio zakone kojima se Srbima branilo da misle i pišu, naveo je Vulin u odgovoru na objavu Kandić na Twitteru – prenosi Srna.

Svijeće za žrtve genocida kod Predsjedništva Srbije, desničari došli prekinuti skup

Nataša Kandić napisala je ranije na Twitteru da “ako bi visoki predstavnik donio zakon o zabrani negiranja genocida i drugih ratnih zločina, to bi vremenom umirilo BiH”, piše Avaz.

– “U tom slučaju, lideri Srbije ostali bi bez materijala za veličanje ratnih zločinaca. Šta bi Vulin radio – napisala je Kandić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79