Aleksandar Vulin tvrdi: MIG nije imao crnu kutiju, svaki avion mora da ima pet potpisa prije leta

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da dvije stručne komisije na terenu rade na rasvjetljavanju okolnosti pod kojima su nedaleko od Malog Zvornika u padu vojnog aviona poginula dva pripadnika Vojske Srbije.

Poginula oba pilota u padu vojnog aviona Srbije kod Malog Zvornika

Vulin je za RTS rekao da “ne može da ih požuruje” i da ne može da kaže kada će biti poznati rezultati istrage, ali da će članovi komisija “dati sve od sebe” i da će nalaze prvo dostaviti nadležnom tužilaštvu koje će odlučiti da li će i kada oni biti proslijeđeni javnosti.

Ministar odbrane je naveo da avion nije imao crnu kutiju, kao i da je u pitanju bio redovan letački zadatak kakvi se obavljaju svakodnevno.

Pilot se javio roditeljima da se preletjeti iznad kuće: Čekala sam ga “kao ozebao sunce”

“Strašna tragedija je pogodila i Vojsku Srbije i naš narod. Tragedije kada se dese uvijek strašno zabole”, rekao je Vulin i dodao da svaki put kada neko poleti zna da rizik postoji.

Mig-21 u upotrebi skoro šest decenija: Ljubimac komunističkog režima

Prema njegovim riječima, nijedan vojni avion ne može da poleti “a da nema pet potpisa”, i to potpise četiri mehaničara i drugih koji provjeravaju avion, a peti je potpis samog pilota.

Lovački avion Mig-21 Vojske Srbije srušio se jutros u 9.10 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, a poginula su oba pilota – major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, dok je povrijeđen mještanin u čije je dvorište avion pao.

Zašto se katapultirao samo jedan pilot prilikom pada MiG-a?


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79