Aleksandar Zolak osumnjičen u aferi “Respiratori”

Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH zvanično je osumnjičen u aferi “Respiratori”, rečeno je iz Tužilaštva BiH.

Zolak je prije nekoliko dana ispitan kao osumnjičeni i SIPA mu je u Banjoj Luci pretresla vozilo, zbog čega je proširena istraga, javlja Avaz.

Zolak se je osumnjičen za zloupotrebe prilikom izdavanja dozvola uvozniku “Srebrena malina” u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića po hitnoj po proceduri.

Podsjećamo, SIPA i Tužilaštvo već mjesecima istražuju aferu tešku 10,5 miliona KM, a sporne respiratore uvezla je iz Kine firma koja je u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića. U ovoj aferi za sada su osumnjičeni Fadil Novalić, premijer FBiH, Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), i Fikret Hodžić.

Zanimljivo je da je Zolak najprije bio svjedok Tužilaštva, jer je odmah po formiranju predmeta saslušan, ali se očigledno njegova izjava nije slagala s dokazima Tužilaštva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79