Aleksandaru Vučiću deset godina robije

Vrhovni sud RS-a pravosnažno je osudio Aleksandra Vučića (27) na deset godina zatvora zbog organizovanog kriminala u vezi sa djelima teške krađe i dva razbojništva. Time je potvrđena ranija presuda koju je Vučiću u junu prošle godine izreklo vijeće Okružnog suda Banja Luka.

– Odbijena je žalba odbrane i potvrđena prvostepena presuda – potvrđeno nam je u Vrhovnom sudu RS-a.

Optužnicu protiv njega podiglo je Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala RS-a. Optužnica ga je teretila da je bio pripadnik zločinačkog udruženja koje je djelovalo od oktobra 2014. godine do avgusta 2016. godine na teritoriji RS-a, odnosno na području gradova Banja Luka i Bijeljina, piše Faktor.

Osuđen je za provale u nekoliko kioska, zatim trgovinu “Moj market”, pljačku Pavlović banke u Bijeljini i razbojništvo nad porodicom Travica, vlasnicima mesne industrije “Dim-dim” od kojih je ukraden sef sa oko 500.000 KM. Vučić je priznao sva djela, osim pljačke porodice Travica.

Udruženje je organizovano sa ciljem vršenja krivičnih djela teška krađa, prikrivanje i razbojništvo, a kako se ističe u optužnici, pripadali su mu i Jovica Grujić, Đorđe Brnić, Željko Grubor, Nemanja Umjenović, Vladimir Stanić i još jedno, za sada, nepoznato lice. Svi navedeni su već osuđeni i nalaze se na izležavanju kazne, a pali su u akciji “Tiper”.

– Bili su naoružani vatrenim oružjem, prijetili licima koje su zatekli u objektima, a iz kojih su uzimali stvari, cigarete i veće količine novca – stoji u optužnici tužilaštva RS-a. Vučić je prije hapšenja gotovo dvije godine bio u bjekstvu i skrivao se u Srbiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments