Alem Delić iz Travnika pretukao i bludničio nad nemoćnom staricom

Alem Delić (20) iz Travnika lišen slobode je zbog sumnje da je brutalno pretukao i bludničio nad 67-godišnjom komšinicom iz Banje Luke.

Slučaj se dogodio početkom sedmice kada je Delić, najvjerovatnije pod dejstvom narkotika, ušao u staricin stan i batinama je prisilio na se*sualni odnos.

Poznavao žrtvu

Žrtvu je veoma dobro poznavao, jer oboje žive kao podstanari u istoj kući u Banjoj Luci.

Znajući da je komšinica sama, osumnjičeni je to iskoristio, pa je ušao u njen dio kuće i odmah je napao. Šakama ju je izudarao po glavi, nanevši joj višestruke povrede, a potom je se*sualno iskoristio.

Izvor blizak istrazi kaže da starice nije prijavila napad i sve je otkriveno nakon što su njene komšije primjetile da je teško povrijeđena.

– Kada su vidjeli kakve je povrede imala komšije su je odvezle u bolnicu, gdje je zadržana na liječenju i njeno stanje je stabilno. Ni komšijama nije želela da se povjeri, a sve je prijavljeno tek kada su lekari shvatili da je bila žrtva tragičnog slučaja – kaže izvor iz policije.

Policija je u stanu starice izvršila uviđaj i Delić je ubrzo pronađen i lišen slobode, jer je pronađen veliki broj dokaza koji ga dovode u direktnu vezu sa ovim zločinom.

Na teret mu se stavlja teži oblik bludničenja, za koji je zaprijećena kazna od pet do 15 godina iza rešetaka i izuzeto je od ublažavanja kazne.

Obavljen uviđaj

Nezvanično saznajemo da je Delić duže vrijeme boravio u Banjoj Luci, gdje se i zaposlio i živio kao podstanar. Ranije nije dovođen u vezu sa se*sualnim deliktima, ali se nalazio pod istragom zbog nanošenja tjelesnih povreda i krađe.

Određen pritvor

Na prijedlog Tužilaštva banjalučki Okružni sud Ameru Deliću juče je odredio jednomesečni pritvor.

– Pritvor je zatražen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela – rekla je portparol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović za Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79