Alen Pilav na čelu KCUS-a!? Konačna odluka u četvrtak

Vlada FBiH će u četvrtak donijeti konačnu odluku o prvom čovjeku Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Prema posljednjim informacijama, v.d. direktora KCUS-a Alen Pilav trebao bi ostati na toj funkciji.

Naime, Pilav je prvorangirani kandidat na konkursu za direktora, a nakon što je ministar zdravstva Nediljko Rimac odbio dati saglasnost doktoru Ismetu Gavrankapetanoviću.

Kako Gavrankapetanović nije dobio saglasnost, sada je na mjestu novog-prvorangiranog dr. Pilav.

Iz razloga što se konkurs ne može poništiti jer neki kandidat nije ispunio uslove, novog konkursa neće biti, te bi tako na mjesto KCUS-a i zvanično trebao biti postavljen Alen Pilav.

Ko je dr. Alen Pilav?

Dr. Alen Pilav je doktor medicinskih nauka i priznati svjetski stručnjak iz oblasti torakalne hirurgije.

Na KCUS-u je zaposlen od 1992. kada je kao apsolvent na Ortopedskoj klinici KCUS-a pomagao u zbrinjavanju ranjenika u opkoljenom gradu. Pilav predaje na katedri za hirurgiju na Medicinskom fakultetu Univerziteta SSST u Sarajevu.

Član je Europskog udruženja torakalnih hirurga, Europskog respiratornog udruženja, Europskog udruženja endoskopske hirurgije i Udruge endoskopskih hirurga Bosne i Hercegovine.

Jedan je od najaktivnijih lobista za vraćanje transplantacija na KCUS i pridruživanje Bosne i Hercegovine programu Eurotransplant.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79