Alen priznao da je vojnim bajonetom pokušao ubiti komšije

Alen Stojadinović (42) iz Bosanske Gradiške priznao je u Okružnom sudu u Banjoj Luci da je ljetos pokušao da ubije komšije Miru (69) i Milovana Ljoljića (71) vojnim bajonetom. Rekao je da dobrovoljno priznaje krivicu, kao i da se kaje.

Pred sudskim vijećem je izjavio da to ne bi nikada uradio da je bio trijezan.

Sudsko vijeće, kojim predsjedava sudija Blagoje Dragosavljević, prihvatilo je priznanje, a izricanje presude zakazano je za petak.

Okružni tužilac Sanja Guzina predložila je sudu da izrekne kaznu od sedam godina zatvora koja je ranije bila dogovorena u sporazumu o priznanju krivice s optuženim, ali koji je tada odbijen, prenosi Faktor.

Tužiteljica je predložila i mjeru obaveznog liječenja zavisnosti od alkohola.

Braniteljica optuženog Vesna Rujević istakla je da postoje brojne okolnosti za blažu kaznu, kao što su da je optuženi djelo počinio u stanju bitno smanjene uračunjivost i da boluje od duševnog poremećaja.

Stojadinovića optužnica tereti da je komšije Ljoljić napao 18. augusta 2019. godine kada je došao do njihove kuće u selu Kruškik i vojnim bajonetom puške “M-72” ubo Miru u grudi i posjekao je po vratu. Onda je napao i njenog supruga Milovana, a u daljem naumu ga je spriječio komšija koji je pritrčao u pomoć i oteo mu nož.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79