Alen Šehović, brat likvidiranog policajca Adisa: Bio mi je oslonac u životu i zamjena za babu

Budim se s tim svaki dan. Teško je živjeti s tim, ali ne možeš reći kada ćeš preminuti, ovim riječima je počeo potresnu ispovijest za „Avaz“ Alen Šehović, brat likvidiranog policajca Adisa Šehovića.

Na jučerašnji dan, tačno prije deset mjeseci, u sarajevskom naselju Alipašino Polje na Šehovića i njegovog kolegu Davora Vujinovića nepoznate osobe sasule su rafal. Alen, koji je ranije odbio mnoge medije, pristao je, ipak, razgovarati za „Avaz“. Kako nam je kazao, svaki razgovor na ovu bolnu temu otvara nove rane.

– Kao stariji brat, bio mi je oslonac u životu i zamjena za babu koji je poginuo u ratu – drhtavim glasom kaže Alen.

Kolege rahmetli Adisa stalno zovu Alena, a često i sam svrati do Policijske stanice Novi Grad, gdje mu je radio brat pa je tako donekle i sam upućen u opsežnu istragu.

– Uvijek mi kažu da sastavljaju kockice slučaja. I to je sve. U istragu se se odavno uključile sve bh. policijske agencije, pa i one u regiji, uključujući i američki FBI. Ali, teško je, nema vozila, nema puške, nemaju dokaze… Kako vrijeme odmiče sve manje se nadam da će osobe koje su počinile ovo biti otkrivene – govori Alen.

I Alen je svijestan da njegovog brata ne može ništa vratiti, ali nam je potvrdio da su nadležne institucije, pogotovo njegove kolege, na razne načine pomagale Adisovoj supruzi i dijetetu. Na naše pitanje da li je neko spominjao odštetu od 100.000 KM, koliko iznosi život sarajevskog policajca, Alen nam je rekao da nije.

Policajci Adis Šehović i Davor Vujinović su likvidirani u zoru 26. oktobra 2018. u Geteovoj ulici, u C-fazi Alipašinog Polja, sat i po prije završetka smjene. Bili su u službenom vozilu kada je na njih ispaljeno tridesetak metaka. Prve informacije bile su da su likvidirani nakon što su zatekli automafiju u akciji krađe vozila.

U narednim danima uslijedila je serija lišavanja slobode onih koji se mogu dovesti u vezu s ovim tragedijom. U početku je Njegoslav Milinković imenovan kao glavni osumnjičeni te je priveden, ali je ubrzo pušten, jer je imao alibi. Potom su lišeni slobode Miloš Obradov, Stefan Samardžija i Srđan Sokolović te Srećko Trifković. Iako su pušteni nakon ispitivanja, ponovo su lišeni slobode, ali ubrzo i pušteni. Nakon što su se obratili medijima, ponovo su privedeni, prenosi Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments