Alešević: Afera “Potkivanje” je krenula iz Velike Kladuše, VSTV ne zna šta radi

Nermin Alešević, privrednik iz Velike Kladuše koji je otkrio aferu Potkivanje u kojoj je učestvovao i predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija došao je danas pred zgradu državnih pravosudnih institucija kako bi izrazio negodovanje zbog imenovanja predsjednika Općinskog suda u Velikoj Kladuši. Na listi su aktuelna predsjednica Jasmina Miljković i sudija Ekrem Šarić.

Alešević je objasnio da je cijela afera Potkivanje i počela od Općinskog suda u Velikoj Kladuši, sudije Ekrema Šarića i advokata koji je bivši predsjednik suda u Velikoj Kladuši Huseina Mušića kojeg je VSTV smijenio.

„Mušić iz sjene upravlja ovim sudom u Velikoj Kladuši“.

On je danas donio i fotografije koje su bitne jer se sve počelo zakuhavati kada je dobio sudske sporove.

“Prvi radnopravni spor u Velikoj Kladuši sam dobio, ali je predsjednica Jasmina Miljković otvorila paralelni postupak u CMS-u da bi napravila pometnju i vodila duplirani postupak za otkaz o radu. Ona sama sebi mora poništiti presudu. Žalio sam se u VSTV-u, rekli su da je to normalno i da nema krivičnog djela. Tada je predsjednik Ureda disciplinskog tužioca bio Arben Murtezić”, dodao je.

On ističe da je fotografije predsjednice suda Miljković i advokata odnosno bivšeg predsjednika Mušića kako plešu zagrljeni poslao VSTV-u, ali mu je saopćeno da nema sukoba interesa.

Ona je, prema Aleševićevim riječima, vodila spor u kojem je Alešević bio jedna od stranaka, a advokat i bivši sudija Mušić je bio druga strana u istom sporu.

“Neka Tegeltija i Jukić dobiju takav slučaj. Kada sam se žalio UDT-u i dao argumente rekli su mi da sudija Općinskog suda u Bihaću Ekrem Šarić nije prekršio ovlasti, a ja sam se žalio na sudiju Općinskog suda u Velikoj Kladuši. Danas ga imenuju (Šarića op.a.) za predsjednika Općinskog suda u Velikoj Kladuši. Ovo su dokumenti VSTV-a nisu moji. Vidi se da oni ne znaju ništa raditi”, kazao je Alešević za Fokus.

Video razgovora između Milana Tegeltije i Nermina Aleševića i predaja novca inspektoru SIPa-e.

Gepostet von CRNA Hronika BIH am Donnerstag, 30. Mai 2019

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79