Aličković dobio kaznu od 500 KM zbog postavljanja transparenta Mehmedu Alagiću u Sarajevu

Aličković dobio kaznu od 500 KM zbog postavljanja transparenta Mehmedu Alagiću u Sarajevu


Pokretač AntiDayton pokreta u Bosni i Hercegovini sankcionisan je od strane policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i to sa iznosom od 500 KM što predstavlja kaznu narušavanja javnog reda i mira – saznaje portal Crna-Hronika.

Aličković sa još par osoba je 11.08.2024. postavio na tramvajsku stanicu ispred Američke ambasade transparenta na kojem piše “We are all Mehmed – Svi smo mi general Alagić” . To se nije svidjelo policijskim službenicima koji su odmah reagovali. Nakon par dana Aličkoviću je dostavljen prekršajni nalog.

“500 KM je itekako malo za čast ovog insana. Nema od plaćanja ništa, vidimo se na sudu da vas naučim pameti” – napisao je Aličković.

Šta kaže policija?

“Imenovani narušio javni red i mir na način da je jasnu i glasnu naredbu da ukloni transparent koji je postavio odbio te je policijskim službenicima odbio dati lične podatke” – navodi se u prekršajnom nalogu MUP-a Kantona Sarajevo.

(FOTO) Aličković postavio transparent ispred Američke ambasade

“Transparent smo donijeli na tramvajsku stanicu između Historijskog muzeja i američke ambasade. Nismo prelazili cestu prema ambasadi, nismo se obraćali, nismo pravili nikakav nered, držali govore mržnje NITI SMO narušavali javni red i mir.

Tokom postavljanja transparenta na ogradu tramvajske stanice, došla su lica koja obezbjeđuju američku ambasadu a pripadaju Koordinaciji policije Mup-a Federacije ili KS.
Nakon što su pitali šta radimo i zašto kačimo transparent te nakon što su utvrdili šta na njemu piše, transparent je već dobrim dijelom bio okačen na ogradu.
Policijski službenik koji osigurava ambasadu, tražio je da prekinemo s radom ili da zove MUP Kantona Sarajevo na šta sam ja potvrdio da je najbolje da zove Mup KS-a što je i učinio i pripadnici policije mupa KS su došli na lice mjesta.

Nakon što smo im na potraživanje sve trojica prisutnih dali lične dokumente s kojih su prepisali podatke, pripadnici mup-a KS su zvali šefove smjena, dežurnog tužioca itd, kako bi utvrdili šta dalje. Rekli su da će se transparent ukloniti do ujutro narednog dana ukoliko se ne ukloni odmah po naređenju dežurnog tužioca. Na kraju je ostalo na tome, transoarwnt ne vrijeđa nikoga, ostao je tu ali će sigurno biti naloženo da se ukloni do narednog dana.

U toku tih komunikacija sa pripadnicima mup-a KS koji su bili i više nego korektni, službeni i uljudni, ponovo se oglasilo i službeno lice koje osigurava objekat ambasade po imenu Enes koje nas je zamolilo da damo i njemu lične podatke sa ličnih dokumenata.

‼️Tom službenom licu, koje nije moglo da drži u isto vrijeme nekoliko predmeta u rukama, JA SAM LIČNO DRŽAO LAMPU i osvjetljavao mu BLOK u rukama dok sam mu diktorao podatke sa ličnih karata da bi mogao da ih EVIDENTIRA. Što znači da je itekako LAŽ da tom navedenom službenom licu nismo htjeli dati ili da nismo dali lične podatke i dokumente‼️

Ovim putem, želim samo da dam do znanja da je ovaj uručeni prekršajni nalog, apsolutna podvala, neistina i pokušaj zastrašivanja ali i narušavanje mog kredibiliteta i atak na koje ime i prezime. Kako? Tako što Nihad Aličković NEMA u registru niti je kada imao prekršaje javnog reda i mira, nema krivična djela niti je lice sklono kršenju zakona. Nihad Aličković nije kriminalac, nije lice poznat organima gonjenja i nema problema sa službenicima policijskih tijela u BiH. Čak šta više u stotine navrata je saradnja ispoštovana na svaki mogući način.

Tim povodom, u Ponedjeljak će ovaj prekršajni nalog biti predat na sud na “SUDSKO ODLUČIVANJE” a onda ćemo vidjeti dalje šta i kako i da li je normalno za laži i neistinu nekome napisati 500,00 KM kazne, za nešto što je apsolutna SLOBODA GOVORA, DEMOKRATIJA, MOJE LIČNO PRAVO NA SLOBODU IZRAŽAVANJA i pravo na protestnu reakciju. Na transparentu nije bilo niti uvrijedljivih natpisa, niti vrijeđajućih simbola, niti prijetnji niti bilo šta negativno. Ovo je čisti hir jednog pojedinca koji želi da mi naudi makar na ovaj način jer drugačije ne može.

Kaznu neću platiti, vidimo se na sudu!



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija