Aličković: Zar mislite da smo sretni zbog rušenja? Ne! Sretni smo zbog pravde!

Nana Fata Orlović nakon dvije decenije konačno je dočekala da bespravno izgrađena crkva u njenom dorištu u Konjević Polju bude srušena. Ovaj čin ju je emotivno uzdrmao, a kako kaže osjećanja su danas pomiješana. Povodom rušenja crkve, oglasio se i predsjednik Udruženja “Anti Dayton”

05.06.2021., Konjevic Polje, Bosna i Hercegovina – Pravoslavna crkva bespravno sagradjena na privatnom zemljistu bosnjacke obitelji iz Konjevic Polja kod Srebrenice u istocnoj Bosni srusena je u subotu cime je starica Fata Orlovic nakon gotovo cetvrt stoljeca dobila pravnu bitku u koju je ušsa gotovo bez ikakvih izgeda na uspjeh. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Njegovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

⚜️ZAR MISLITE DA SMO MI SRETNI ZBOG RUŠENJA? NE! MI SMO SRETNI ŠTO SE NAD NAMA PRAVDA KONAČNO NADVILA.⚜️

Ne radujemo se mi rušenju crkve, kao objekta, već rušenju NEPRAVDE.

Ne radujemo se mi rušenju crkve, već rušenju jednog fašizoidnog djelovanja uz zločinačke povike.

Ne radujemo se mi rušenju crkve, već se radujemo sarisfakciji pravde.

Ne radujemo se mi rušenju crkve, već se radujemo rušenju djela zla i zločina jer crkva izgrađena u tuđoj avliji je zlo.

Ne radujemo se mi rušenju crkve, već se radujemo što je nana Fata dočekala pravdu, što je doživjela, što je pogled s njenog balkona ne mora više podsjećati svako jutro na nepravdu i silu koja je sprovedena.

Imali smo mi prilike rušiti i paliti crkve, ali ne, branili smo ih čak od onih koji su granatirali i džamije i crkve istovremeno. Mi smo ih branili i štitili i nismo im nanosili štetu. Nikada se mi nismo radovali nečijoj nesreći, dok su se mnogi radovali našoj krvi!

Zato radujemo se našoj pravednosti a pravdi za vašu nepravednost. Jer mi možemo hodati dignute glave, dok vi u ovu crkvu nikada niste ušli, nikada održali liturgije, nikada je koristili u vjerske obrede… samo me to zanima zašto? Zato što se bojite, sujevjerni ste dosta, i zato što znate da ova crkva nije bila čista već hir zločinstva i nepravde.

Evidentno je i da vam je nije puno žao, jer prenijeli bi vi nju ciglu po ciglu da vam je do nje stalo.

Zato, budite sretni ako se ispod temelja ove crkve ne budu pojavili posmrtni ostaci Bošnjaka iz Podrinja. Tek onda će dodatno svijet vidjeti na kakve morbidnosti ste spremni da bi sakrili svoje zločine i genocidna djelovanja.

Nadam se da će ispitivanje terena početi odmah i što prije kako bi se utvrdilo da li se iapod crkve nalaze posmrtni ostaci!

Hvala nani Fati do neba, hvala Allahu i hvala advokatu Karkinu. Hvala svima onima koji su nani Fati bili podrška!

Nihad Aličković
AntiDayton pokret

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79