Alija Abazi uhapšen zbog ubistva 19-godišnjeg Erduana Abazija. Ovo su detalji

U tuči koja se desila sinoć u sarajevskom naselju Buča Potok ubijen je 19-godišnji Erduan Abazi, a jedna osoba je uhapšena u Živinicama. Nastradali je imao povrede na vratu, a još se utvrđuje jesu li nanesene nožem ili šarafcigerom.

Nezvanično se navodi da je uhapšen 40-godišnji Alija Abazi koji je jedan od učesnika tučnjave iza škole Avdo Smailović.

-Razmjenjujući operativna saznanja sa MUP TK – PU Živinice, pronađen je i lišen slobode A.A., rođen 1981.godine, nastanjen u Sarajevu, koji se nakon izvršenja krivičnog djela dao u bjekstvo- navode iz MUP-a KS.

Jutros na licu mjesta zatekli smo policijsko vozilo i žutu policijsku traku kojom je obezbjeđeno mjesto zločina. Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a KS a o svemu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, prenosi Oslobođenje.

Tijelo preminulog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79