Alija Budnjo: Garantujem da Muamer nije bio tu, kao otac vjerujem u njegovu nevinost

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo jutros su izvršili pretrese na nekoliko lokacija u istrazi u slučaju “Dženan Memić”.

Podsetimo, današnja policijska akcija provedena po naredbi Tužilaštva BiH, a u slučaju istrage o prikrivanju dokaza o stradanju Dženana Memića.

Pretresen je stan Muamera Budnje, kao i Hotel Crystal te stan Ševala Kovačevića.

Alija Budnjo, otac Muamera Budnje, rekao je za Raport da njegovog sina zastupa Vlado Adamović, te da se njegov sin nije nalazio u BiH u vrijeme stradanja Dženana Memića.

“Mumaer Budnjo je odgovorno lice u hotelu Crystal. Ja kao otac vjerujem u njegovu nevisnost. Samo Vam garantujem da on uopšte nije bio tu. On je bio u Njemčkoj. Tužilaštvo BiH neka radi svoj posao. Imamo veliki broj svjedoka koji može potvrditi da Muamer nije bio tu kada se to sve dešavalo. Međutim, Adamović je bio na licu mjesta kada se to sve dešavalo on ima više detalja”, kazao nam je kratko Budno.

Naime, kako se navodi Muamer Budnjo je bio odgovorno lice i direktor pravnog lica “Hoteli Ilidža” i, kao takav, “odgovoran je za funkcionisanje videonadzora u Hotelu Crystal.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79