Alija Tabaković: Ako budu fer i korektni izbori, mi se radujemo pobjedi

Na području općine Srebrenica pravo glasa ima oko 15.000 birača, a svoju građansku dužnost su obavili i kandidati za načelnika opštine Srebrenica Alija Tabaković i Mladen Grujičić.

Tabaković je glasao na biračkom mjestu u Prvoj osnovnoj školi Srebrenica, a Grujičić na biračkom mjestu u naselju Soloćuša.

Nakon glasanja Alija Tabaković koji je zajednički kandidat probosanskih političkih partija u Srebrenici je poručio da očekuje da izborni dan prođe bez problema i izbornog inženjeringa.

– Poruka je da ovi izbori budu fer i korektni, da proteknu u redu i miru. Neka pobijedi politika zajedništva, suživota, boljih odnosa među narodima u Srebrenici – rekao je Tabaković za Faktor.

Kandidat srpskih političkih partija u Srebrenici Mladen Grujičić istakao je nakon glasanja da su izbori svečani čin.

– Ono što tražimo od birača jeste da iskoriste svoje građansko pravo, daju glas onome kome su naumili i koga žele da zaokruže. Da ovaj dan protekne u jednom mirnom i dostojanstvenom načinu, da ne bude nekih incidenata i nekih protivzakonitih radnji, koje budu tipične za glasanje – kazao je Grujičić.

Srebrenica, Bosna i Hercegovina – 15. novembar 2020. godina:
Na području opštine Srebrenica pravo glasa ima oko 15 hiljada birača, a svoju građansku dužnost su obavili i kandidati za načelnika opštine Srebrenica Alija Tabaković i Mladen Grujičić (na fotografiji). ( Adem Mehmedović – Anadolu Agency )
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79