Alijev: Nema prekida borbenih aktivnosti dok se Armenija ne povuče iz Nagorno-Karabaha

Predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev poručio je da neće prekinuti vojnu akciju dok se Armenija ne povuče iz enklave Nagorno-Karabah i sa okolnih azerbejdžanskih teritorija.

Azerbejdžan saopćio da je predsjednik Nagorno-Karabaha teško ranjen, stigao odgovor

“Azerbejdžan ima jedan uslov, a to je oslobađanje svojih teritorija. Nagorno-Karabah je teritorija Azerbejdžana. Moramo se vratiti i vratićemo se”, rekao je Alijev.

Alijev je u televizijskom obraćanju naciji rekao da azerbejdžanske snage napreduju u svojoj ofanzivi da bi povratile zemlje koje su devedesetih izgubili od etničkih Armena, prenosi Srna.

Ton Alijeve poruke jasno je pokazao da Azerbejdžan neće reagovati na pozive za trenutni prekid vatre, što su Rusija, SAD i EU više puta tražile.

“Azerbejdžanski vojnik ih goni kao psa, azerbejdžanski vojnik stoji na njihovim mjestima, uzeli smo im oružje, izvršavamo misiju oslobađanja”, rekao je Alijev.

Stotine ljudi je ubijeno u proteklih nedjelju dana u borbama između Azerbejdžana i armenskih snaga, uključujući više od 40 civila.

Sukobi su najgori od devdesetih, kada je ubijeno oko 30.000 ljudi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79