Alipašino dobija novu rasvjetu!

Započeli su radovi na zamjeni kompletne rasvjete unutar B faze Alipašinog Polja, ukupne vrijednosti od oko 200.000 KM.

Umjesto stare i dotrajale rasvjete, duž trga i šetnice će biti postavljena nova LED rasvjeta koja troši manje električne energije, a istovremeno daje bolji efekat osvijetljenja, te ima duži vijek trajanja od konvencionalne.

Pored zamjene postojeće rasvjete izvršit će se i izgradnja nove na mjestima gdje nedostaje, kako bi se postigao bolji nivo osvjetljenosti naselja, gdje će biti postavljeno oko 80 LED rasvjetnih tijela, čime će se poboljšati osjećaj sigurnosti građana u večernjim i noćnim satima.

U ovom dijelu Alipašinog Polja javna rasvjeta nije mijenjana duži period, te je osvijeteljenost bila jako loša. Zamjenom stare rasvjete, LED rasvjetom, poboljšat će se osvjetljenje unutar cijelog naselja. Radovi u sklopu projekta modernizacije rasvjete u B fazi Alipašinog Polja će se izvoditi etapno, te će na pojedinim dionicama šetnice i trga dio rasvjete biti van funkcije zbog neophodnih radova.

Radove finansira Općina Novi Grad Sarajevo,a izvođač je konzorcij firmi SES d.o.o. Sarajevo i Mevludin Commerc d.o.o. Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79