Alisa iz Kaknja prijetila djevojci preko Instagrama: Mrtva si, upamti, dva metra pod zemljom…

Zeničko Tužilaštvo je okončalo istragu protiv Alise Kadragić iz Kaknja, koja je nastanjena u Visokom, jer je 30. novembra prošle godine preko interneta prijetila G. A. da će je ubiti.

Prema optužnici koju je potvrdio Općinski sud u Visokom, ona je preko Instagrama na kojem ima profil pod imenom Alisa Beganović-Kadragić uputila više poruka prijetećeg sadržaja na Instagram profil G. A. pod imenom A. N.

– Mrtva si, upamti, dva metra pod zemljom. Mrtvaaaaa, upamti zadnji riječi ove. Mrtva si, jedna je od poruka koje su navedene kao dokazi u optužnici. Nakon ove poruke, Alisa je poslala još jednu: “Nećeš smjeti u čaršiju, a ti ćeš ovako ležati u komi, to sam i u MUP-u rekla da ću te polomiti, pa se prijaviti”.

U slijedećoj poruci Alisa Kadragić šalje G. S. prijetnje da će joj polomiti i noge i ruke i da će joj mobitel ugurati u usta.

– Ljude sam platila, tvom tati sam rekla da ćeš piti na slamku i stojim iza toga, jadna ti, nećeš na noge moći, a ja ću bit s njima kad te budu udarali, navela je u jednoj od prijetećih poruka koje su prenesene u optužnici.

Ove prijetnje su kod G. A. izazvale veliki strah i uznemirenosti te je sve prijavila policiji. Kadragić bi se uskoro trebala naći u sudnici radi izjašnjenja o krivici, javlja Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79