Alisa Mutap predana Tužilaštvu BiH

Foto: Klix

Jučer uhapšena Alisa Mutap, bivša djevojka stradalog Dženana Memića, predana je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, javlja Klix.

Nju su jučer uhapsili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo nakon pretresa kuće u kojoj živi, a sumnjiči se za prikrivanje dokaza. Prebačena je iz prostorija MUP-a Kantona Sarajevo gdje je uhapšena prenoćila.

Alisa Mutap sada nosi prezime Ramić, a osim nje uhapšen je i Muamer Ožegović, koji je bio recepcioner u hotelu Crystal na Ilidži u noći kobnoj za Dženana.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS postupaju po naredbi Suda BiH i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH te vrše pretrese na dvije lokacije u Kantonu Sarajevo, jedna je na području Ilidže, a druga na podrućju općine Stari Grad, s ciljem prokupljanja dokaza, rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela koja su predmet istrage Tužilaštva BiH u okviru slučaja ‘Dženan Memić’, saopćeno je jučer iz MUP-a KS.

U istom predmetu jučer su uhapšena i dvojica policajaca Direkcije za koordianciju policijskih tijela Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat. Radili su na osiguranju diplomatskog objekta, a osumnjičeni su za prikrivanje dokaza.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79